Samla foto gemensamt med Photago

Varje gång man upplever något speciellt med sina vänner, så vill man gärna kunna dela med sig med detta tillsammans. På alla mina äventyrsresor använder jag Photago för att samla foto tillsammans med de jag reser. Det är det absolut enklaste och bästa sättet att få ihop allas foto tillsammans.

  • Man styr vem som har access till albumet
  • Alla som har access kan ladda upp sina foto till samma album. Fotona sorteras snyggt i kronologisk ordning från när de togs.
  • Foto från både avancerade systemkameror och enklare mobilbilder kan laddas upp i samma foto. App till iPhone och Android finns tillgänglig.
  • Foto kan laddas hem i högupplöst format
  • 1 Gb gratis lagringsutrymme per album (man kan uppgradera albumen mot en kostnad)

På min senaste vandring hade vi ett gemensamt album för att samla allas foto i. Via webbsidan finns där sedan en enkel funktion för att välja ut favoritfoto och lägga i ett nytt album (det är gratis att skapa hur många album á 1 Gb). Det gör att när jag ska visa foto från vandringen för en vän som inte var med, så har jag då ett speciellt album för detta ändamålet. Hur smidigt som helst! =)

 

Rätt Kamera

Det finns tre typer av kameror som brukar användas i naturen

  • mobilkameror
  • systemkameror
  • stöt- och vattentäta kameror

De flesta känner till de två förstnämnda, så jag tänkte fokusera på den sistnämnda.

DMC-FT5

Nu har Pansonic kommit med en uppdaterad version som heter DMC-FT5.

2012 var jag och seglade i Kroatien. En av mina vänner hade då med sig en Panasonic Lumix DMC-FT4. Det är en stöt- och vattentät kamera. Denna kameran var med både under snorklingsturer för att ta foto under vatten, till vandringarna uppe på bergen. Väldigt omedelbart förstod jag att jag fattades den här typen av kamera i min utrustning. Den här kameran är numera en naturlig del av min utrustning och hänger alltid utanpå min ryggsäck redo att snabbt kunna ta bilder – oberoende om det är strålande sol, eller om jag vadar genom en fors i svenska fjällen. Den enda kameran som är bra, är den kameran du har med dig. På vandringen sätts det dessutom många gånger lite speciella krav på din kamera. Se då till att ha en kamera som du känner dig bekväm att alltid ha med.